Kako oznaciti kutije za selidbe?

Održavanje organizacije tokom selidbe nije lako. Spakujete i transportujete sve što posedujete. Nije iznenađujuće što se bez odgovarajuće pripreme stvari lako mogu pomešati, izgubiti ili zbuniti. Postoji mnogo načina da sebi pomognete da se ovo ne dogodi. Možete zatražiti pomoć profesionalne kompanije za selidbe u Beogradu. Možete se osloboditi svih nevažnih predmeta i premestiti samo potrebne stvari. Ili … možete jednostavno označiti svoje kutije za selidbe!

Uzimanje dodatnog vremena tokom procesa pakovanja za temeljno etiketiranje stvari može učiniti sve razlike. Postoji nekoliko različitih metoda koje možete koristiti, u zavisnosti od vaših ličnih preferencija. U nastavku smo naveli četiri najčešće.

Označavanje kutija- sistem nalepnica

Ova metoda je lepa jer ne morate kupiti ništa novo. Samo treba da iskoristite ono što već imate. Ako imate decu, imate nalepnice. Možete odabrati određenu raznolikost nalepnica za svaku sobu vašeg novog doma. Nalepnice Star Vars mogu se nalaziti na kuhinjskim kutijama. Nalepnice za životinje mogu da idu na kutije kupatila na spratu. Nalepnice sa srcem mogu da idu na kutije glavne spavaće sobe itd.

Lepa stvar kod metode nalepnice je što je to jednostavan način da svoju decu uključite u selidbe. Oni mogu biti zaduženi za ukrašavanje kutija, držanje zauzetih i korisnih dok se pakujete.

Označavanje kutija za selidbe – sobni sistem

Ovo je najčešći metod obeležavanja kutija za selidbe. U stvari, neke pokretne kutije imaju čak i sobe već otisnute na njima, tako da možete proveriti gde vam pripada kutija. Pakovanje kutija i obeležavanje prema sobi u kojoj pripadaju je jednostavno, efikasno i ne uključuje previše dodatnog posla.

Koristite sistem sobe jednostavnim upisivanjem naziva odredišne sobe na kutiju. Da biste svoje nalepnice učinili lakšim za gledanje, kutije možete takođe umotati u razne boje trake, u zavisnosti u kojoj sobi pripadaju. Samo ne zaboravite koje boje odgovaraju kojoj sobi!

Označavanje kutija za selidbe – sistem liste

Ovaj sistem označavanja uključuje najviše posla, ali je i najtemeljitiji. Sve što treba da uradite je da nabavite visokokvalitetne trajne markere. Pomoću markera navedite unutrašnji sadržaj na spoljnoj strani kutije. Ako ne želite, ne morate da navedete sve, ali što više navedete, to bolje. Ovo će vam takođe olakšati kada raspakujete stvari, omogućavajući vam da prvo izvučete stvari koje najviše želite.

Ako ne želite da označite polja, liste možete da napravite negde drugde. Označite svaku kutiju brojem ili bojom, a zatim navedite sadržaj svake kutije za selidbe na parčetu papira ili na telefonu. Na prvi pogled ćete moći da znate šta je gde, što će vam znatno olakšati kasnije raspakiranje.

Oznacavanje kutija za selidbe – brojni sistem

Ova metoda kombinuje sistem soba i popisa za svakoga ko je dobro organizovan … ili se jako plaši da nešto ne izgubi. Označite svako odredištem i dodelite mu broj. „Plava 1“ može značiti prvu kutiju koja se unosi u vaše kupatilo, na primer. Zatim napravite listu sa kategorijama boja (soba) i prema samim brojevima. Tačno ćete znati gde se sve nalazi i kuda treba da ide.

Ova metoda može izgledati malo ekstremno i sigurno je dugotrajna, ali ima svoje prednosti. Kao prvo, znaćete gde je sve što vam treba tačno kad vam zatreba. Čak i ako ne možete odmah da raspakujete stvari, moći ćete da pristupite svojim stvarima kao da ste raspakovani. Imaćete i kompletan katalog svojih stvari za osiguranje i organizacione svrhe. Ako izgubite „Kuhinja 2“, znaćete da ste izgubili aparat za espresso.

Nakon što pravilno spakujete i označite kutije, sledeća stvar koja će vam trebati je pomoć u njihovom premeštanju. Tu dolazi naša agencija za selidbe – Jeftine selidbe Beograd. Naši stručnjaci mogu vam pomoći da bezbedno, sigurno i efikasno premestite sve svoje kutije iz trenutnog doma u novi dom. Garantovano. Sve što treba da uradite je da nas pozovete.

063/639996