Osiguranje selidbe

Preseljenje nije lak i jednostavan proces čak ni kada angažujete pouzdane agencije za selidbe kao što smo mi – Jeftine selidbe Beograd. Prilikom selidbe vaše kućne stvari su uvek u opasnosti. Mi smo jedina agencije za selidbe u Beogradu gde imate osiguranje selidbe. Bilo da se preseljavate u Beogradu, u zemlji i inostranstvu. Svaki pojedinac želi da zna kako će vaše stvari dobiti zaštitu od gubitka, oštećenja itd.

Sve vaše stvari su osigurane tokom selidbe, a sa svim detaljima ćemo vas upoznati kada budemo potpisivali ugovor

Ako želite da vaše preseljenje bude bez problema, stresa i oštećenja, onda morate da se obratite licenciranoj kompaniji za pakovanje i selidbe koja vam nudi osiguranje selidbe. Dakle, pre nego što krenete dalje, želite da znate o osiguranju selidbe.

Šta je osiguranje selidbe i kako je to regulisano u svetu?

Napominjemo da su ovo iskustva iz drugih zemalja, a vi ćete biti upoznati sa vašim osiguranjem stvari

Osiguranje selidbe je vrsta zaštite koja pruža zaštitu vašoj ličnoj i komercijalnoj robi u trenutku preseljenja sa jedne destinacije na drugu kroz neki specifičan način transporta kao što je železnički, drumski i vazdušni. Ovo pruža zaštitu od gubitka, krađe, oštećenja od nezgoda kao što su požar, zemljotres, nesreća, pljačka, eksplozija itd.

Danas postoje razne vrste osiguranja selidbe

Kompanije obezbeđuju svojim klijentima kao što su osiguranje tereta, međunarodno osiguranje, osiguranje skladištenja itd., tako da je pre nego što angažujete bilo kog pakera i pokretača za smenu važno proveriti koju vrstu osiguravajuće kompanije nudi. Važno je proći kroz sve odredbe i uslove polise osiguranja pre nego što iskoristite njihove usluge. Ako vam kompanija za selidbe obezbedi osiguranje, onda ne zaboravite da uzmete originalni sertifikat o osiguranju i originalni račun od agencije za selidbe.

Ako ste odlučili da angažujete profesionalne agenciju za selidbe i iskoristite njihovo osiguranje selidbe za sigurnost vaše robe, onda je važno da znate koje vrste robe su pokrivene osiguranjem selidbe.

  • Nameštaj
  • Elektronski predmeti
  • Kuhinjski aparati
  • Kućni aparati
  • Ostala teška oprema
  • Predmeti kao što su nakit, lekovi, gotovina, antikviteti, stakleno posuđe i prehrambeni artikli nisu pokriveni osiguranjem za tranzit ili selidbu.

Sada se postavlja pitanje: za šta je potrebno osiguranje selidbe?

Glavna svrha osiguranja selidbe je da osigura da vaša kućna i komercijalna roba budu bezbedna u vreme tranzita. Ponekad se desi poneki nesrećni incident zbog kojeg moramo da snosimo neke finansijske gubitke. Zaštitite se od ovih situacija potrebno je da preuzmete ovu tranzitnu zaštitu ili osiguranje. Troškovi osiguranja selidbe će se izračunati na osnovu vaše vrednosti robe koju želite da premestite i plana osiguranja koji ste izabrali za selidbu. Ako vam je potrebna samo zaštita u vreme tranzita, onda će osiguranje tranzita biti dobra opcija. A ako želite da vaša roba bude u potpunosti zaštićena, onda možete uzeti sveobuhvatno osiguranje.

Troškovi osiguranja selidbe

Osnovni troškovi osiguranja selidbe su oko 3% od deklarisane vrednosti. Kupci mogu tražiti odštetu za osiguranje selidbe do maksimalno 80% deklarisane vrednosti ukoliko im se roba izgubi ili ošteti tokom transporta.

Vrste osiguranja selidbe koju nude svetske agencije

Osiguranje tranzita: Ovo osiguranje je najbolje osiguranje selidbe koje nudi većina kompanija za selidbe. U ovom osiguranju roba dobija pokriće od štete koja nastane tokom tranzita. Kompanija neće pokriti štetu koja nastane pre ili posle transporta. Ova vrsta osiguranja pruža zaštitu od požara, nezgode, eksplozije itd.
Sveobuhvatno osiguranje: Sveobuhvatno osiguranje pokriva vašu kućnu i komercijalnu robu tokom procesa preseljenja od pakovanja do raspakivanja. Ovo osiguranje je prilično skupo u poređenju sa osiguranjem u tranzitu, jer u njemu sve dobija zaštitu, a selidbe i pakeri moraju da plate poštenu sumu za štetu.
Napomena: Uvek kupujte osiguranje od licenciranih i profesionalnih pakera i selidbe u mojoj blizini. Pre kupovine osiguranja, uradite odgovarajuće istraživanje o kompaniji i proverite sve dokumente osiguranja pre kupovine. Ne zaboravite da ponesete originalnu potvrdu o osiguranju i račune.

063/639996