Imate dobre opcije za pakovanje vaše odeće.
Važno je biti svestan vaših opcija kada je u pitanju pakovanje odeće za selidbe.

Kartonske kutije. Preklopićete i stavite većinu vaše odeće u standardne kartonske kutije koje treba prvo postaviti mekom papirnom paketom za dodatnu zaštitu. Koristite ovu opciju pakovanja za običnu svakodnevnu odeću koja vam ne bi smetala previše da biste videli blago zagrljeni kada otvorite kutije.
Garderobne kutije. Možete koristiti specijalne garderobne kutije za prevoz skuplje odeće koju posedujete. Garderobne kutije su visoke i izdržljive kartonske kutije opremljene metalnim štapićem na vrhu gde ćete objesiti dizajnersku odeću svojim vlastitim vešalicama.
Kese za smeće. Ako vam vreme zaista pritiska, onda imate mogućnost da pakovate odeću u plastične kese direktno iz ormara. Ovaj inovativni hack za pakovanje odeće će vam uštedeti vreme, ali neće vam pružiti dobar nivo zaštite za vaše delove.
Kovčezi. Nepotrebno je reći da možete koristiti torbe kako biste zaštitili neku odeću na putu. Ipak, obično je bolje da ostavite putne kofere, posebno one sa malim čvrstim točkovima na dnu, za pakovanje mnogo teže stvari kao što su knjige.

Da biste spakovali preklopljenu odeću prilikom premeštaja, biće vam potreban veliki broj standardnih kartonskih kutija. NAs cilj su vek jeftine selidbe, pa da vidimo računicu. Jedna takva kutija nije preskupa, ali nabavite 50 od njih i shvatićete kako može biti taj veliki trošak. Dakle, budite razborni i razmislite da koristite kutije u drugoj ruci u dobrom stanju da biste prevozili odeću i time smanjili selidbe cene.

Dobra vest kada pakovanje odeće za selidbe je u tome što vaši odevni predmeti neće biti slomljeni na bilo koji način, što znači da ne biste trebali previše brinuti o slučajnom skidanju komada na podu kao što ste i kada pakujete kuhinjske ploče i naočare .

Takođe, ne bi trebalo da se plašite da ćete otvoriti kutiju popunjenu odećom i pronaći njen sadržaj podeljen na komade. Naravno, možda ćete naći svoju odeću prilično zbunjenu, pogotovo ako niste pratili naš savet kako pakovati odjeću kako biste sprečili bore, ali to ne bi trebalo da bude nešto što bi vas stvarno isticalo.

Kako pakirati odeću u kutije za pokretanje
Za razliku od knjiga, većina odeće je lagana, tako da ne biste trebali biti zaokupljeni sa načinom na koji ćete nositi kompletne kutije iz vašeg doma i sve do pokretnog vozila.

Ako popunite veliku kutiju sa previše dobro spojene odeće, ukupna težina kontejnera će se znatno povećati. Ipak, ne biste trebali imati nikakvih problema da pomerite tu kutiju, posebno kada znate da čak i slučajni pad neće izazvati nikakvu štetu.

Sedma i zadnja stvar koju trebate znati kada spakujete odeću za selidbu jeste da su neke odeće poput jakne i kaputa obimne i stoga će uzeti dovoljno prostora kad se postave unutar pokretne kutije.

I zato morate: 1) uvek pripremiti više kutija nego što mislite da će vam trebati, i 2) iskoristiti dobre prakse pakovanja da biste iskoristili sve dostupne prostorije unutar svakog kontejnera.

Pored toga, možete koristiti posebne vakuumske vrećice kako biste smanjili volumen paketa odeće. Ipak, najbolji način za pakovanje odeće prilikom pokreta je smanjenje njihovog broja na apsolutni minimum pre početka posla za pakovanje.