Kartonske kutije i priprema za selidbe

Da se vaša selidba ne bi pretvorila u najgoru noćnu moru koja će vas koštati dosta živaca i izgubljenog vremena, morate se dobro pripremiti i isplanirati sve detalje vezane za selidbu. Iz našeg dugogodišnjeg iskustva izdvojićemo nekoliko saveta kako bi vaša selidba prošla što brže, bolje i lakše za sve ukućane. Naravno Centar za selidbe Beograd Vam nudi mogućnost selidbe ključ u ruke gde vi čak i ne morate da bude prisutni u toku same selidbe. Mi ćemo spakovati vaše stvari u kartonske kutije i zaštiti, prevesti ih na vašu novu adresu, raspakovati, počistiti i srediti prostor i pozvati Vas da se uselite. Prethodno ćemo se dogovoriti oko cene selidbe koja se neće menjati (kao što neke agencije znaju da menjaju cenu selidbe u toku same selidbe).

Ključ uspeha je dobra organizacija selidbe i kartonske kutije

kartonske-kutije-beogradAko ste se sami odlučili da pakujete svoje stvari i da aktivno učestvujete u njoj, mi smo vam sve vreme na raspolaganju za stručnu pomoć i savete, a možete nas samo angažovati za iznajmljivanje kombi prevoza i kamionskog prevoza , odnosno najam kombija ili kamiona sa vozačem.

Prvo što treba da uradite je pakovanje stvari, a za to je nabolje koristiti kartonske kutije. Za početak najbolje je krenuti od prostorije ili dela prostorije koji je najzahtevniji i ima dosta sitnih delova za pakovanje. U početku je radni elan uvek na visokom nivou pa treba otarasiti teže poslove na samom početku. Kada pakujete stvari u prostoriji treba se držati nekog redosleda, pa odredite smer pakovanja stvari, pakujte stvari sa leva na desno, u smeru kazaljke na časovniku. Bitno je i da sebi obezbedite normalan radni prostor, pa oslobodite sredimu prostorije da vam bude mesto za odlaganje stvari koje ste spakovali, tu možete pakovati manje komade nameštaja i kartonske kutije u koje ste pakovali stvari.

Pakovanje stvari u kartonske kutije

Svakako da ćete se služiti logikom da teže stvari stavljate na dno kutije od kartona, a lakše na vrh. Takođe važno je da kutije dobro napunite iz dva razloga, prvi je što ćete onda koristiti manji broj kutija za pakovanje pa prolazite jeftinije, a drugi je da stvari ne bi šetale po kutiji pa da udarjau jedne od druge i tako se oštete. Pokušajte da slične predmete pakujete zajedno jer ćete se tako lakše snaći. Ako želite još da uštedite umesto puc puc folije (to vam je providna folija sa vazdušnim jastičićima) možete stvari zavijati u novine ili mesarski papir. Ipak znajte da je puc puc folija najbolja zaštita, kod nas je prilično jeftina, možete je dobiti i besplatno kada organizujemo akcije. Možete i kombinovati pa samo baš lomljive predmete zaštiti folijom ili je postavljati između stvari koje ređate jedne na druge u kartonske kutije.

Na kartonske kutije obavezno staviti natpise ili opise sadržaja. Centar za selidbe Beograd koristi još dodatni natpis na kutiji, a to je prostorija u koju se rapoređuje kartonska kutija sa stvarima, kako bi ubrzali proces selidbe, raspakivanjem tamo gde ona baš treba da stoji.

Cene kartonskih kutija i opreme za pakovanje

kutija 600 x 400  x 400 troslojna  – 99 rds

kutija 600 x 400 x 400 petoslojne – 139 rds

puc puc folije 99 rds po m2

strec folije 5 kg 1999 rds

strec folije 2.5 kg 999 rds

063/639996