Znači stvarno želite da pomerite svoj klavir? Iako je sjajno da imate klavir i želite da ga ponesete sa sobom, zaista biste trebali razmisliti o tome da vas profesionalci presele. Ne samo da je komplikovano i opasno pomerati klavir, već se mogu lako oštetiti ili prouzrokovati ozbiljne povrede ako niste pažljivi.
Ako i dalje mislite da sami možete rešiti posao, evo nekoliko stvari koje biste trebali imati na umu kada ćete pomicati klavir.

Okupite svoj tim za selidbe klavira

Pomeranje klavira nije posao jedne ili dve osobe. Želite da imate najmanje četiri (ili više) ljudi pri ruci da biste obavili posao. Svi bi trebali biti spremni za dizanje teških tereta, rukavice i drugu zaštitu.
Za pomeranje klavira potrebna je specijalizovana oprema. Ne možete to samo pokupiti i iznijeti iz kuće i u kamion. Želećete da imate pri ruci neke trake za nameštaj od velike težine. Takođe ćete želeti da imate na raspolaganju i dve ručne kamione ili kolica za nameštaj. Možete ih koristiti za rotiranje klavira po ravnim površinama. Čak i ako vaš klavir ima točkove, oni baš nisu dizajnirani za ovakav selidbe.

Napokon će vam trebati ćebad za zaštitu nameštaja. Ne želite da oštetite eksterijer vašeg klavira. Uzmi nekoliko tih ćebadi i stavi ih unutra da i tamo zaštitiš klavir. Provjerite je li poklopac pravilno zaključan ili pričvršćen ako nemate bravu.

Klaviri su napravljeni tako da zvuče sjajno i ne raspoređuju svoju težinu. To znači sa težinom na čudnim mestima. Morate shvatiti kako se težina raspoređuje na vašem klaviru pre nego što započnete preseljenje klavira.

Ipak je sigurnije preseliti klavir sa profesionalcima

Ako to ne učinite, jedan od vaših pokretačkih ekipa može dovesti do prevrtanja klavira i nanošenja štete na klaviru. Čak i odjednom trzanje klavira može uzrokovati da se neki od unutrašnjih mehanizama pomeraju, pokidaju ili će trebati popraviti. Jesmo li spomenuli da biste to zaista trebali imati profesionalnu agenciju za selidbe klavira.

Kada je konačno vreme za podizanje i pomeranje pokušajte da sve bude u ravnoteži. Pomičite se polako i pažljivo sa svakom osobom koja se podiže na jednu stranu. Budite što nežniji tokom kretanja.
Kad su u pitanju stepenice, ni ne pokušavajte. Ako postoje stepenice, spustite klavir i pozovite profesionalce. To ne vredi.

Ako vam treba iskusna agencija za selidbe u Beogradu, pre svega za pomeranje i selidbe klavira, onda su Jeftine selidbe prevoz prava agencija za selidbe, stoga kontaktirajte nas da se dogovorimo oko vaše selidbe.