Vezivanje za svoje biljke je vrlo uobičajeno za vrtlara. Selidba i početak sa novim planom vrta može biti uzbudljivo, ali u isto vreme obično želimo da sa sobom ponesemo i neki stari vrt. Ispod je nekoliko različitih opcija za dobijanje tih biljaka koje svi toliko volimo na novom mestu.
Jedno bi bilo dobro da ih dobro zalijete, iskopajte ih u večernjim satima sa što je moguće više zemlje vezane za njihovo korene, stavite ih u najveće posude koje možete, ponovo ih zalijete, a zatim ostavite u vrtu u hladu.

Kada se vaš dan selidbe privede kraju i kada stignete u svoj novi dom, uveče bi bilo dobro vreme da ih posadite ili zadržite u posudama ako je zima, unutra dok se zima ne završi. Sunčeva svetlost i dobra drenaža su važni kao i uvek.

Bez obzira da li se podešavaju u posudi ili ih brzo stavljate u zemlju, to je više nijansi bolje tokom uklanjanja i presađivanja. Postavite svoje biljke tamo gde ih želite i iskopajte rupu dvostrukog prečnika i dubine i dodajte vodu i kompost i biljku, postavite je. Samo budite pažljivi tokom vrućeg vremena za često navodnjavanje koje može biti potrebno. Ako imate glineno zemljište, radite u dobroj zemlji dok idete. Velike biljke i drveće su najbolje u rano proljeće ili kasni jesen i trebaju imati ogromnu korensku kuglu i najbolje ih je zamotati u vreću da bi se pomaknuli. Što je biljka veća, to je veći sistem korena. Ali sadnja je laka u ogromnoj rupi i vodi je dobro.

Presađivanje u neposrednu blizinu predstavlja rizik i premješta ih daleko u drugačiju klimu i tlo je čak i veći rizik. Odluka o tome da li se rizik i rad isplati, većinu vremena, da premestite vašu sadašnju baštu ili omiljene biljke je na vama. Tokom godina, ljudi iz svih zemalja su preselili sa sobom reznice i semena – i vi možete.

Naša agancija za selidbe Jeftine selidbe Beograd obavlja sve vrste selidbe.