Bilo da se veliki bračni krevet spušta niz stepenice ili klavir kroz ulazna vrata, prikupili smo najbolje savete za premeštanje nezgodnih predmeta ili kako to mi stručnjaci za selidbe volimo da kažemo – selidbe specijalnih terta.

Premeštanje nezgodnih predmeta u toku selidbe

Izmerite sve
Pre nego što preduzmete direktnu akciju i premestite glomazne i nezgodne predmete, morate da se uverite da će se uklopiti u bilo koji novi određeni prostor. Neka vam merač trake bude pri ruci kao deo vašeg dnevnog kompleta kako biste bili sigurni da možete što brže izmeriti dimenzije.

Planirajte svoje preseljenje
Kada dobijete ponude i cene selidbe, dogovorite da kompanije za preseljenje posete vašu imovinu pre preseljenja. Oni imaju iskustvo u predviđanju mogućih problema i možda će moći da ponude rešenja koja niste uzeli u obzir.

Uvek obavestite svoju agenciju za selidbe bilo kakvih prevelikih ili neugodnih predmeta koji bi mogli da naprave probleme, tako da mogu da se pripreme sa odgovarajućim alatima i opremom u slučaju da im je potrebno da demontiraju bilo šta da stane kroz vrata. Uštedećete i vreme i novac za dan selidbe, omogućavajući kompaniji za selidbe da nastavi sa premeštanjem vaših stvari, umesto da mora da pozove pojačanje ili da se vrati po potrebne alate.

U ekstremnim slučajevima, potrebno je ukloniti okvir vrata ili prozor ili skinuti ogradu kako biste izvukli predmete sa vašeg imanja. Očigledno je bolje znati da će se to dogoditi od samog početka, umesto da to saznamo u poslednjem trenutku, stavljajući tako sebe i kompaniju za preseljenje pod neizmeran pritisak.

Tokom svog pokretnog dana, postarajte se da vam put bude čist za premeštanje neugodnih predmeta bez opasnosti da se spotaknete o bilo koji drugi predmet. Takođe bi trebalo da imate za cilj da prostor u koji ide predmet u vašem novom domu bude čist od nereda kako biste proces učinili što bezbolnijim.

Zaštitite stvari od oštećenja u toku prevoza
Da biste izbegli nepotrebno oštećenje vaše dragocene imovine, trebalo bi da koristite razne zaštitne materijale koji pomažu u zaštiti od katastrofa tokom selidbe. Ako sami pakujete svoje stvari, možda ćete pronaći da vam firma za selidbe može dostaviti neke zaštitne materijale, mada ćete jednostavno odlučiti da se uštedite stresa spakovanja i platite svojoj firmi za selidbe da profesionalno spakuje vaše stvari od početka do kraja.

Ako će vaša agencija za selidbe može pripremiti vaše pakovanje za vas, oni će biti opremljeni svime što im je potrebno za obradu vašeg preseljenja. Obavezno im unapred saopštite sve neobične predmete koje biste želeli da premestite kako bi mogli da pruže odgovarajuće zaštitne materijale za posao.

Na svojoj novoj lokaciji
Razmislite o tome kako će se vaše stvari uklopiti u vaš novi dom. Opet, uvek obaveštavajte svoju agenciju za selidbe što je moguće bolje. Obavestite ih o svim teškim ulaznim mestima, npr. uske stepenice ili vrata, nedostatak parkinga na lokaciji itd. Što više informacija imaju, to će više moći da se pripreme i više vremena ćete uštedeti u samom danu selidbe.